Vraag nu gratis offertes aan!

   
Type CV opdracht*
Type aanvraag*
Naam: *
Titel:
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

CV Ketel Installateurs

Vergelijk nu offertes van
cv installateurs in uw regio.

Meer over cv ketel installateurs

 

Tegenwoordig worden vrijwel alle huishoudens verwarmd middels Centrale Verwarming (CV) en radiatoren. Het verwarmingssysteem wordt aangedreven door bronnen als een CV-ketel of een moederhaard.

De verwarming van een huishouden gedijd via de hitte van warm water. Dit wordt met behulp van bijvoorbeeld een cv-ketel door het verwarmingssysteem gepompt. Op dit systeem zijn uiteraard de radiatoren aangesloten die zorgen dat leefruimtes ook daadwerkelijk verwarmd worden tot de gewenste temperatuur.

Niet ieder huishouden heeft inmiddels beschikking over een centraal verwarmingssysteem. Bij oudere huizen worden leefruimtes nog weleens verwarmd door slechts een gas- of houtkachel. Ook bij woningen die op afgelegen plekken staan zijn niet altijd de voorziening voor een centraal verwarmingssysteem, bijvoorbeeld omdat het niet is aangesloten op het gemeentelijke gasnet.

CV-verwarming laten aanleggen
Als huiseigenaar heeft u wel demogelijkheid een dergelijk systeem aan te leggen. Bij afgelegen huizen kan een gastank worden geïnstalleerd, waarna een verwarmingssysteem kan worden aangelegd. Bij oudere huizen die nog niet over een cv-systeem beschikken is het slechts een kwestie van een verwarmingssysteem door een installateur laten aanleggen en aansluiten op het stads- of gemeentelijke gasnet. Laat dit wel altijd door een erkende cv-installateur doen, want wanneer er gewerkt wordt met gas is er ook sprake van explosiegevaar.

CV-ketel
De CV-ketel zorgt voor de verwarming van het water dat door het centrale verwarmingssysteem wordt gepompt. Steeds meer huishoudens stappen over op CV-ketel, en dan met name de HR-ketel, omdat een verwarming middels een CV-ketel vele malen zuiniger is dan andere verwarmingselementen als een moederhaard.

Temperatuur
De temperatuur binnen een huishouden kunt u niet regelen via de CV-ketel, maar via een thermostaat. Deze is vaak los gemonteerd op muren binnen de woning of bedrijfspand. Wanneer men de warmte aandrijft met bijvoorbeeld een gaskachel, dan is de thermostaat vaak ook geplaatst op de kachel zelf.

Duurzaamheid
Duurzaamheid speelt tegenwoordig een steeds grotere rol. Ook op het gebied van verwarming wordt er voortgang geboekt op het nog zuiniger produceren van warmte. Huishouden worden zuinig verwarmd door gebruik van:

  • Zonneboiler
  • HR-ketel
  • Warmtepompsysteem

Al deze systemen verwarmen door zogeheten lage-temperatuur verwarming.
Wanneer u besluit duurzaam te gaan verwarmen is het ook van belang andere factoren binnen het huishouden in acht te nemen. Denk hierbij aan goede isolatie van bijvoorbeeld muren en beglazing.

Doordat het verwarmingssysteem vrijwel dagelijks wordt gebruikt is het van belang dat dit ook regelmatig wordt gecontroleerd door een gecertificeerd CV- installateur. Op die manier voorkomt u dat u zonder warm water komt te zitten, of erger met lekkage vanwege gebarsten leidingen. Veel CV-installateurs bieden hun klanten een onderhoudscontract waarin u voor een vast bedrag per jaar verzekerd bent van onderhoud en reparatieservice.

Wilt u een nieuw verwarmingssysteem, of wilt u bepaalde onderdelen binnen het bestaande systeem laten vervangen, dan wel repareren?

Wacht dan niet langer en vraag gratis offertes aan!